Најџел Кенеди одржао концерт на Коларцу (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Okt.2023, 07:43

Најџел Кенеди одржао концерт на Коларцу (ФОТО)

Британски виолиниста Најџел Кенеди одржао је синоћ први од два планирана концерта пред препуном салом Коларчеве задужбине, у оквиру 55. издања фестивала БЕМУС. На истом месту вечерас, Кенеди ће са другим концертом затворити 55. Београдске музичке свечаности – БЕМУС.
„Ево >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мене опет код вас након пет година. Увек ми је велика част и привилегија да сам вечерас са вама, дивном публиком, и сјајним оркестром“, поручио је Кенеди београдској публици.
„Заједно ћемо се лепо проводити на концерту уз Јохана Себастијана Баха, који иначе, само да вас обавести, уопште није умро. Напротив, веома је жив све време“, духовито је оценио Најџел Кенеди и започео програм.
Чувени уметник на виолини, истакнут и као композитор, уз српску оркестар “Виртуози” представио је репертоар на коме су дела немачког композитора Јохана Себастијана Баха (1685-1750), из доба барока.
На све то, како је недавно Кенеди изјавио за Танјуг, одлучио се да убаци и сопствене композиције, да буде сигуран да можда публици не буде превише два сата концерта само Баха.
Најџел Кенеди је синоћ свирао четири композиције од Баха: „Концерт за виолину бр. 1 у а молу, BWV 1041“, „Концерт за виолину бр. 2 у Е дуру, BWV 1042“, „Концерт за две виолине у де молу, BWV 1043“ и „Концерт за виолину и обоу у це молу, BWV 1060Р“.
Како је и најавио Кенеди, ред је дошао на његово дело „Fallen Forest“. „Сада ћемо мало направити паузу од Баха и представити мог другог по реду омиљеног композитора, један диван, сјајан, изванредан тип, а име му је – Најџел Кенеди“, рекао је британски музичар.
У другом чину, Кенеди је извео своју композицију „Melody in the Wind“ у потпуности на клавиру, врло скромно и ненаметљиво, у левом углу позорнице, соло, без учешћа оркестра или уз виолину.
На концерту су се издвојиле и две младе уметнице – Александра Кинђић (20) на обои и Уна Станић (26) на виолини као солисткиње уз Кенедија на Баховим композицијама.
Уметник из Велике Британије, родом из Брајтона, Најџел Кенеди на бис је извео, на велико изненађење, македонску народну песму „Јовано, Јованке“ уз громогласни аплауз.
Svečano otvoren Sajam knjiga u Beogradu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најџел Кенеди одржао концерт на Коларцу (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.