Израел: Жалосно што је присутним у Каиру било тешко да осуде тероризам

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Okt.2023, 07:35

Израел: Жалосно што је присутним у Каиру било тешко да осуде тероризам

Израел је критиковао учеснике мировног самита у Каиру због тога што нису осудили палестинску групу Хамас, наводећи да је „жалосно што је некима од присустних било тешко да осуде тероризам или признају опасност“. Фото: Танјуг/Egyptian Presidency Media Office via AP „Жалосно је што је, чак и када >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су се суочили са тим ужасним злочинима, било неких који су имали потешкоћа да осуде тероризам или признају опасност“, навело је синоћ у саопштењу израелско Министарство спољних послова.
Додаје се да ће „Израел учинити оно што мора и очекује од међународне заједнице да призна праведну борбу“, преноси Си-Ен-Ен.
Министарство је навело да су напади Хамаса 7. октобра били „позив на буђење свету да се заједно боримо против тероризма“.
„Исламистичка терористичка претња не угрожава само Израел, већ угрожава и државе у региону и целом свету“, стоји у саопштењу.
Коначна заједничка изјава није издата након завршетка самита у Каиру због „различитости“ између делегација у формулацијама, рекао је раније у суботу за Си-Ен-Ен званичник упознат са ситуацијом.
Sisi: Cilj samita u Egiptu je da se utvrdi humanitarna ruta i ožive pregovori

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израел: Жалосно што је присутним у Каиру било тешко да осуде тероризам се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.