Макрон рекао породицама француских талаца да Француска чини све за ослобађање

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Okt.2023, 17:12

Макрон рекао породицама француских талаца да Француска чини све за ослобађање

Француски председник Емануел Макрон разговарао је путем видео везе са члановима породица француских држављана које Хамас држи као таоце у Појасу Газе и рекао да Француска чини све за њихово ослобађање. Фото: Танјуг/Benoit Tessier/Pool via AP Макрон је рекао да је, заједно са свим службама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << француске државе, у потпуности мобилисан за ослобађање француских талаца.
Макрон је написао на платформи X (Твитер) да Француска не напушта свој народ и да чини све за ослобађање и повратак француских талаца.
„Нација стоји уз њих“, навео је Макрон.
Јелисејска палата је саопштила да је Макрон рекао породицама талаца да ће бити учињено све да се они врате живи и здрави у Француску, пренео је Гардијан. Израелска војска саопштила је данас да је жива вец́ина талаца које Хамас држи у Гази.
Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) објавиле су нове информације о статусу талаца и несталих особа које је Хамас одвео у Појас Газе из јужног Израела након што је напао то подручје 7. октобра, јавио је ЦНН.
ИДФ је навео да је више од 20 талаца млађе од 18 година, док је њих од 10 до 20 старије од 60 година.
Није познат тачан број талаца које држи Хамас.
ИДФ је саопштио да је број несталих између 100 и 200 људи, док је портпарол Хамасовог војног крила, Бригада Ал Касам, рекао у видео изјави у понедељак да је број талаца између 200 и 250. Портпарол Абу Обаида рекао је да Бригаде Ал-Касам држе око 200 талаца, док остале држе друге милитантне формације у Гази.
Обаида је навео да не може да се утврди тачан број талаца због сталног израелског бомбардовања.
Kremlj: Neprihvatljivo Bajdenovo poređenje Putina sa Hamasom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон рекао породицама француских талаца да Француска чини све за ослобађање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.