Сунак са Нетанијахуом: Бићемо солидарни, желимо да Израел победи

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Okt.2023, 16:40

Сунак са Нетанијахуом: Бићемо солидарни, желимо да Израел победи

Британски премијер Риши Сунак рекао је данас, на заједничкој конференцији за медије са премијером Израела Бењамином Нетанијахуом, да ће Велика Британија бити солидарна са Израелом и да жели његову победу. Фото: Танјуг/AP Photo/Ohad Zwigenberg „Бићемо солидарни, бићемо уз ваш народ. Желимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да победите“, рекао је Сунак након састанка сса Нетанијахуом, додавши да Израел преживљава насиље и тероризам сваки дан откако је настао, преноси ББЦ.
Он је истакао да ће Велика Британија подржати право Израела да се брани у складу да међународним правом, као и његово право да крене на Хамас.
Додао је да зна да Израел „напорно ради“ на заштити цивила, што је „у директној супротности“ са оним што чини палестинска милитантна група Хамас.
Сунак је рекао да су сви били шокирани сценама експлозије у болници Ал Ахли у Појасу Газе и нагласио да су и палестински цивили жртве Хамаса.
Он је поздравио одлуку израелских власти да допусте слање помоћи у Газу из Египта. Нетанијаху је захвалио британском премијеру на доласку у Израел и рекао да дубоко цени његову подршку, додавши да је напад Хамаса имао за циљ да спречи нормализацију односа Израела са земљама на Блиском истоку.
„Били смо на корак од проширења мира, а уништавање тога је био један од разлога због којих је ова акција предузета“, рекао је Нетанијаху.
Подсетио је да су се Британци борили против нациста пре 80 година, додавши да су „Хамасовци нови нацисти“.
Он је истакао да је рат Израела и Хамаса сукоб „цивилизованог, слободног“ света и модерних арапских земаља са „осовином зла“ која укључује Хамас, Хезболах и Иран.
„Ово је наш најмрачнији тренутак. Зато ценим вашу подршку. Морамо да победимо заједно“, рекао је Нетанијаху британском колеги. Према његовим речима, то значи да ће ово бити дуг рат, као и да ће Израелу бити потребна стална подршка.
„Биће успона, падова и потешкоћа. Људи су овде уједињени. Треба нам то јединство и стална подршка“, истакао је Нетанијаху.
У саопштењу Даунинг стрита, наводи се да су двојица лидера указала на потребу да се спречи било каква регионална ескалација сукоба, као и на важност успостављања мира и стабилности у региону.
Šolc zatražio puštanje talaca, kritikovao Putinove „cinične“ komentare o žrtvama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сунак са Нетанијахуом: Бићемо солидарни, желимо да Израел победи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.