Ево зашто је киноа кулинарско чудо!

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Okt.2023, 16:00

Ево зашто је киноа кулинарско чудо!

Киноа вас не гоји, а изузетно је здрава. Зову је и „злато Инка“ и „краљица семена“. Древне цивилизације су ову житарицу сматрале светом биљком. Фото: Pixabay/ pictavio Киноа садржи велике количине протеина, због чега може да се такмичи са производима животињског порекла.
Богатa >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је витаминима Е, Ц, калијумом, разним минералима, аминокиселинама и етеричним уљима.
Народна медицина користи киноју за лечење гихта, тумора, хемороида и ишијаса, као и кожних обољења и реуматизма, а због високог садржаја калијума благотворно делује и на кардиоваскуларни систем.
Одлична је замена за месо. Ако постите или сте вегетаријанац, обавезно укључите киноу у своју исхрану. Киноа је богата влакнима која су неопходна за правилно функционисање црева.
Киноа je кулинарско чудо. Вегетаријанци знају о чему говоримо када кажемо да је киноа право кулинарско чудо.
Ако je додате купусу, кромпиру или другом поврћу, осетићете пуноћу укуса која се добија само кувањем меса.
Корисна својства се виде и у присуству витамина и аминокиселина који побољшавају метаболизам и чисте организам.
Пошто киноа нема специфичан мирис, у јела се додају и бели и црни лук, као и други зачини.
Namirnice koje mogu da otope salo i da vas reše viška kilograma!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево зашто је киноа кулинарско чудо! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.