ЕК: Компаније Мета и Тик Ток да саопште како се боре са дезинформацијама

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Okt.2023, 15:41

ЕК: Компаније Мета и Тик Ток да саопште како се боре са дезинформацијама

Европска комисија (ЕК) саопштила је данас да је компанијама Мета и Тик Ток дала рок од седам дана да саопште на који начин се боре са ширењем терористичког, насилног садржаја и говором мржње на својим платформама. Фото: Танјуг/AP Photo/Thibault Camus, File „Мета мора да достави тражене информације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ЕК до 25. октобра 2023. за питања у вези са одговором на кризу и до 8. новембра 2023. године информације о заштити интегритета избора“, наводи се у саопштењу, преноси Ројтерс.
Тик Ток мора да испуни исте захтеве у поменутим роковима, с тим што до 8. новембра мора и да одговори на питања о заштити малолетника на мрежи, додаје се у саопштењу.
ЕК може да покрене истрагу ако не буде задовољна одговорима тих компанија.
Према новом Закону о дигиталним услугама (ДСА), који је недавно ступио на снагу у ЕУ, главне онлајн платформе морају да уложе додатне напоре да уклоне незаконит и штетан садржај, а у супротном ризикују казну у висини до шест одсто свог глобалног промета.
Svetska banka: Godišnji rast BDP u Srbiji u 2023. biće oko dva odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕК: Компаније Мета и Тик Ток да саопште како се боре са дезинформацијама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.