Вишедеценијски сан постаје јава: Прокоп у пуном сјају (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Okt.2023, 12:56

Вишедеценијски сан постаје јава: Прокоп у пуном сјају (ВИДЕО)

Завршни радови на изградњи станичне зграде “Прокоп” приводе се крају, а зграда ће у свом пуно сјају заблистати сутра приликом свечаног отварања.
Завршетком станичне зграде Прокоп, биће досањан вишедеценијски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сан, а Београд и Србија, добиће велелепни објекат.
Како напредују радови на главној железничкој станици Прокоп, погледајте у видеу нашег портала:
Изградња Прокопа, започела је давне 1976. године у склопу пројекта “Београдски железнички чвор”. Изградња нове станичне зграде започета је у августу 2022. године, и у њој су учествовали држава Србија, Град Београд, Железнице Србије и ресорно министарство.
Фото: Војводина уживо Према пројекту, станична зграда ће имати око 6.200 квадратних метара и биће разуђене форме са препознатљивом фасадом и валовитим кровом. Завршетак изградње зграде Прокопа, представљаће круну на модернизацију српске железнице која је била деценијама запостављана. Сада ће Србија после брзе пруге добити и велелепни објекат какав и заслужује.
Осим станичне зграде, са њене леве и десне стране зидају се четири објекта од по пет спратова који ће функционално бити одвојени. На ободима плоче са свих страна биће уређени паркинзи, као и нова гаража на делу плоче ка Сењаку. Идејно решење подразумева изградњу око 890 паркинг места на отвореном и у вишеетажној гаражи.
Предрачунаска вредност радова на станичној згради у оквиру комплекса Београд Центар износи око 17 милиона евра. Прокоп је од 1. јула 2018. године главна железничка станица у Београду.
Фото: Војводина уживо Прокоп у бројкама: 8 пословних објеката
74 941 м2 површина комплекса
5 етажа
540 паркинг места
15 275 м2 површина гараже
пројекат: Железничка станица Прокоп
инвеститор: Раилwаy Цитy
пројекат: Саобраћајни институт ЦИП
извођач: ПФБ
почетак радова: 2022.
Nema dileme: Novi Sad-Zrenjanin-Beograd biće auto-put, a ne brza saobraćajnica

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вишедеценијски сан постаје јава: Прокоп у пуном сјају (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.