Бајден: Египат ће у петак пустити хуманитарну помоћ за Газу

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Okt.2023, 08:20

Бајден: Египат ће у петак пустити хуманитарну помоћ за Газу

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да би хуманитарна помоћ Појасу Газе преко Египта могла да буде пуштена већ у петак, јавио је Си-Ен-Ен. Фото: Танјуг/AP Photo/Alex Brandon, File Помоћ би могла да крене пошто је о томе постигнут договор с египатским председником Абделом Фатахом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ал-Сисијем и премијером Израела Бењамином Нетанијахуом да се омогући помоћ палестинској енклави преко прелаза Рафа с Египтом.
Претходно је Бајден рекао да је његов египатски колега Ел-Сиси пристао да отвори гранични прелаз Рафа ка Појасу Газе, како би ушло 20 камиона са хуманитарном помоћи.
Како је саопштила Бела кућа, Бајден и ел-Сиси су телефоном разговарали о координацији за испоруку хуманитарне помоћи Гази и механизмима за осигурање да се помоћ дистрибуира цивилном становништву.
Двојица лидера су се сагласила да блиско сарађују „на подстицању хитног и снажног међународног одговора на хуманитарни апел УН“.
Они су се сагласили и око потребе очувања стабилности на Блиском истоку, спречавања ескалације сукоба и стварања услова за трајни, трајни мир у региону.
El-Sisi: Egipat odbacuje raseljavanje Palestinaca na Sinaj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: Египат ће у петак пустити хуманитарну помоћ за Газу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.