Ердоган: СБ УН потпуно неефикасан, није испунио своју одговорност

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Okt.2023, 19:47

Ердоган: СБ УН потпуно неефикасан, није испунио своју одговорност

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган критиковао је данас то што Савет безбедности УН није усвојио резолуцију о хуманитарном прекиду ватре у сукобу палестинске милитантне групе Хамас и Израела. Фото: Танјуг/AP Photo/Burhan Ozbilici, File “СБ УН, који је постао потпуно неефикасан, поново >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << није испунио своју одговорност. Западне земље, које не остављају камен на камену када су у питању људска права и слободе, нису предузеле никакве кораке осим доливања уља на ватру“, написао је Ердоган на свом налогу на мрежи Икс.
Он је истакао да је “гнусни напад“ на болницу Ал Ахли у Појасу Газе, у којем је убијено готово 500 људи, “довео масакр у Гази на нови ниво“.
СБУН раније данас одбацио је резолуцију Бразила, којом се осуђује рат између Хамаса и Израела и посебно „гнусни терористички напади“ палестинске милитантне групе.
Русија је предложила да се бразилском предлогу резолуције дода и осуда напада на болницу Ал Ахли.
Од 15 држава чланица СБ УН, 12 је гласало за, две су били уздржане, укључујући Русију.
САД, као једна од пет сталних чланица, гласале су против, што је било довољно да резолуција не буде усвојена.
Bajden u Izraelu poručio da u potrazi za mirom podržava rešenje o dve države

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: СБ УН потпуно неефикасан, није испунио своју одговорност се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.