Најчешћи разлози за прекидање везе

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Okt.2023, 14:01

Најчешћи разлози за прекидање везе

Најчешћи разлози за прекид везе или брака су свакодневне фрустрације које се гомилају, попут недостатка пажње или приговарања. Фото: Pixabay/Pexels Иако до раскида долази због прељубе, статистика показује да се већина веза и бракова завршава због нагомиланих ситница које људи на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << време не препознају као убице везe.
Недостатак пажње Он клима главом док она објашњава шта треба да ураде, његов ум је негде другде или она проверава свој мобилни док он жели да се пожали на проблем на послу. Ово су само неки од сценарија да не обраћате пажњу на партнера у важном тренутку. Своје понашање оправдавамо претпоставком да ће за то бити времена или да оно што тренутно радимо захтева само мало времена.
Наметање сопствених правила Углавном ви мислите да су у праву, док се ваш партнер стално жали јер ви не чистите за собом или ви њега јер не учествује у кућним пословима. Већина људи сматра да је такво понашање прихватљиво и верује да проблем не би настао да их друга страна саслуша и поштује њихове захтеве.
Претварати се да је све у реду Ситуација у којој је један од партнера под стресом, а други осећа да треба да се опусти и заборави, што може лоше да утиче на везу. Због тога партнер под стресом осећа да мора да се орасположи, а то обично не резултира смехом и срећом, већ љутњом.
Упадање у реч У вези или браку проводимо доста времена са партнером и добро га упознајемо, а онда често претпостављамо шта ће рећи и прекидамо га у разговору. Ово радимо јер мислимо да ћемо нешто заборавити ако то одмах не кажемо. Иако то радимо без лоших намера, прекидање вашег партнера док говори углавном је фрустрирајуће.
Враћање прошлости Већина расправа у вези своди се на три или четири главне теме о којима увек има шта да се каже. Најчешће се то дешава зато што нисте у потпуности решили проблем, а у принципу сте пристали на компромис. Међутим, дуготрајна огорченост није решење већ тињајући пламен јер ће свака следећа рањива ситуација будити сећања на ову нерешену.
Занемаривање изгледа Занемаривање сопственог изгледа често се дешава у дугим везама или браковима. Ако престанете да водите рачуна о свом физичком изгледу и занемарите правила пристојног понашања, тешко је очекивати да ће вас партнер сматрати привлачним као на почетку. Иако ово може да функционише, такво понашање даје вашем партнеру до знања да више нисте мотивисани да се трудите.
Izbegavajte da jedete u ovim periodima, ugojićete se!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најчешћи разлози за прекидање везе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.