Путин: Нико не жели да ескалира сукоб Израела и Хамаса

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Okt.2023, 13:26

Путин: Нико не жели да ескалира сукоб Израела и Хамаса

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да земље Блиског истока не желе да сукоб између Израела и палестинске милитантне групе Хамас ескалира и прерасте у рат великих размера. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Мој утисак је, након разговора са пет лидера >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << региона, да нико не жели да се сукоб настави, развије или да се погорша ситуација“, рекао је Путин на конференцији за медије у Пекингу, преноси РИА.
Према његовим речима, „практично нема“ оних који би желели да сукоб прерасте у рат великих размера.
Путин је напад на болницу Ал Ахли у Појасу Газе назвао трагедијом и хуманитарном катастрофом, оцењујући да би то требало да буде сигнал да је потребно окончати сукоб. „То су страшни догађаји. Стотине мртвих и стотине рањених. Надамо се да ће то бити сигнал за то да сукоб мора да се оконча и да се започне нека врста преговора“, рекао је председник Русије.
Хамас је оптужио Израел за напад на болницу у Гази у којој је, према тврдњама те милитантне групе, страдало најмање 500 људи, уз стотине рањених.
Са друге стране, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да је за експлозију одговорна ракета коју је испалила милитантна група Палестински исламски џихад.
Bajden: Eksploziju u bolnici u Gazi izgleda nije izazvao Izrael

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Нико не жели да ескалира сукоб Израела и Хамаса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.