Рецепт дана: Хрскаве ћуфтице од меса и кромпира

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Okt.2023, 05:01

Рецепт дана: Хрскаве ћуфтице од меса и кромпира

Ове ћуфтице су уобичајено мезе у Холандији, служе се у баровима уз пиво, уз које се фантастично иду. Фото: Pixabay/Einladung_zum_Essen Састојци: 3 кашике путера 100 грама црног лука 100 грама печурака 200 грама млевене говедине 40 грама брашна 250 милилитара млека 400 грама кромпира 2 кашичице мушкатног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << орашчића 2 кашичице соли 1 кашичица белог бибера 1/2 кашичице шећера 40 грама сира (чедар) уље за пржење 2 шоље презле 3 јаја За сос: 2 кашике мајонеза 2 кашике чили соса по вашем избору Припрема: Кромпир скувајте и изгњечите у пире. Растопите путер у тигању на средњој ватри. Динстајте сецкани лук док не постане провидан. Додати ситно исецкане (или грубо измешане) печурке и пржити их док не порумене. Затим додајте млевену говедину и пржите док не престане да буде ружичаста. Додајте брашно и мешајте док се смеса не сједини. Полако сипајте млеко и наставите да мешате док сос не постане густ и гладак. Додајте пире кромпир, мушкатни орашчић, со, бибер, шећер и рендани чедар. Добро промешајте и кувајте док се сос не редуцира. Искључите ватру и оставите на страну.
Обликујте куглице: Узмите кашику смесе и обликујте куглу. Уваљајте у презле, затим јаја која сте претходно умутили виљушком и на крају уваљајте у мрвице. Загрејте уље и пржите куглице у загрејаном уљу док не порумене и не постану хрскаве. Оцедите их на решетки. Послужите уз мајонез и чили сос.
Пријатно!
Gde se opustiti i rashladiti uz dobro premijum i kraft pivo?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Хрскаве ћуфтице од меса и кромпира се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.