Кошаркаши Партизана поражени од Барселоне у трећем колу Евролиге

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Okt.2023, 20:58

Кошаркаши Партизана поражени од Барселоне у трећем колу Евролиге

Кошаркаши Партизана поражени вечерас у Београду од Барселоне резултатом 92:83 (23:16, 21:18, 25:26, 23:23) у мечу трећег кола Евролиге. Фото: Танјуг/Немања Јовановић/нр Најефикаснији у дресу Партизана био је Џејмс Нанели са 14, док је Пи-Џеј Дозијер додао 13. Зек Ледеј је убацио 12, а Алекса Аврамовић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Кевин Пантер по 11.
Барселону су предводили Николас Лапровитола са 20 и Вили Ернангомез, који је постигао 15 поена. Оскар да Силва је додао 12 поена, а српски кошаркаш Никола Калинић је постигао седам поена уз један скок и пет асистенција.
Партизан после три кола има победу и два пораза, док је Барселона остварила сва три тријумфа.
„Црно-бели“ ће у четвртак у четвртом колу гостовати Олимпијакосу, док ће Барселона у петак дочекати Бајерн.
Пред почетак меч одржана је мала свечаност током које је капитену Кевину Пантеру уручена награда као најбољем играчу претходне сезоне у избору навијача.
Барселона је много боље отворила меч и захваљујући одличном проценту шута за три имала плус девет у финишу прве деонице (19:10). Прву четвртину, која је окончана вођством гостију 23:16 обележили су намерни фаулови досуђени Балши Копривици и Френку Каминском.
Партизан је на крилима расположеног Алексе Аврамовића почетком друге деонице великом серијом стигао до 25:25. Домаћин је затим и повео 30:29, али су гости узвратили серијом 9:0. На крају је захваљујући тројци Николе Калинића уз звук сирене, осмој Барселоне из 20 покушаја у првом полувремену, гост отишао на „велики одмор“ са плус 10 – 44:34.
Партизан је одлично отворио друго полувреме и пришао на минус четири, али је Барселона одбила тај напад и у 26. минуту поново отишла на плус 10 (58:48). Није успео Партизан озбиљније да смањи предност Барселоне која је у последњу деоницу ушла предношћу 69:60. Успео је Партизан да запрети и стигне на минус шест у једном тренутку, али је Барселона везала две тројке кад се ломило за 85:75 на три минута пре краја. Барселона је задржала предност и стигла је на крају до треће победе у Евролиги ове сезоне. Црно-бели су на овом мечу имали велику подршку навијача, пошто је у „Штарк арени“ било око 20.000 присталица Партизана.
Kevinu Panteru uručena plaketa za najboljeg igrača Partizana u prošloj sezoni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кошаркаши Партизана поражени од Барселоне у трећем колу Евролиге се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Partizan izgubio od Barselone u Evroligi

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2023

Košarkaši Partizana večeras su u trećem kolu Evrolige u Beogradu izgubili od Barselone sa 92:83 (23:16, 21:18, 25:26, 23:23).

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.