Макрон: Одређивање конкретних датума за чланство неке земље у ЕУ је бесмислено

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Okt.2023, 13:36

Макрон: Одређивање конкретних датума за чланство неке земље у ЕУ је бесмислено

За француског председника Емануела Макрона одређивање конкретних датума за чланство неке земље у Европској унији нема смисла. Фото: Танјуг/AP Photo/Franc Zhurda „О европским интеграцијама одлучују реформе које предузимају државе у процесу придруживања“, саопштио је Макрон у Тирани >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на конференцији за новинаре са албанским премијером Едијем Рамом.
Он је говорио о европској перспективи Албаније и Западног Балкана и рекао да је „немогуће данас, у време када је Европа у тешким временима, између поновљених ратова и подстицаног екстремизма, да се континент замисли без Албаније или Балкана“, преноси Албаниан пост.
Макрон, који је први француски председник који посећује Албанију у њеној модерној историји, је најавио и средства ЕУ која су предвиђена за реформске пројекте у овој земљи. „За четири пројекта издвојено је 210 милиона евра, а до 2027. године биће издвојено више од 600 милиона евра за нове пројекте према вашим приоритетима“, рекао је Макрон, преноси албански Јуроњуз.
Француски председник је, између осталог, нагласио да ће доћи до помака у наставку заједничке агенде две земље, помињући и повећање француских инвестиција у Албанији.
Премијер Албаније Еди Рама уверио је председника Француске Емануела Макрона да ће Албанија постати Европа Балкана, иако је, како је рекао, „чека много посла“.
Рама је Макронову посету описао као више пријатељску и посвећену даљем продубљивању односа између земаља, а не као формалну.
Овај однос је, према Рами, доживео неочекиван развој последњих година као резултат поновног ангажовања Француске у региону, „кроз директну посвећеност председника у потрази за веома конкретним и продуктивним односом ЕУ ​​и Западног Балкана“.
Рама је одбацио идеју о календарском процесу за пуноправно чланство Албаније у Европској унији.
Он је рекао да у интересу Албаније „није датум, чак ни да будемо привилеговани у односу на друге земље, већ да се мења историја наше земље“.
Makron: Vratio se islamski terorizam,sve evropske države su ranjive

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон: Одређивање конкретних датума за чланство неке земље у ЕУ је бесмислено се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.