Споразум о слободној трговини са Кином потписан у присуству Вучића и Сија

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Okt.2023, 12:01

Споразум о слободној трговини са Кином потписан у присуству Вучића и Сија

У присуству председника Србије Александар Вучића и његовог кинеског колеге Си Ђинпинга данас је у Пекингу потписано четири споразума од којих је најважнији Споразум о слободној трговини између Србије и Кине који ће обухватити 10.412 српских тарифних позиција односно прозвода >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и 8.930 са кинеске стране. Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav Споразум о слободној трговини је потписао министар трговине Томислав Момировић и Ванг Вентао, министар трговине Кине.
Поред тог споразума потписани су и Меморандум о размени и сарадњи у области економске развојне политике, Меморандум о заједничком унапређењу индустријске и инвестиционе сарадње Србије и Кине као и средњорочни акциони план о заједничкој изградњи иницијативе „Појас и пут“ између Владе НР Кине и Владе Србије.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


Потпис на Меморандум о размени и сарадњи у области економске развојне политике ставили су министар финансија Србије Синиша Мали и председавајући Националној комисији за реформу и развој Џенг Шанђие.
Састанку двојице председника и потписивању споразума, поред Малог и Момировића присуствовали су и министар спољних послова Ивица Дачић, министар одбране Милош Вучевић, министарка културе Маја Гојковић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, као и амбасадорка Србије у Кини Маја Стефановић.
Predsednik Vučić se sastao u Pekingu sa predsednikom Kine Si Đinpingom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Споразум о слободној трговини са Кином потписан у присуству Вучића и Сија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.