Председник Вучић се састао у Пекингу са председником Кине Си Ђинпингом

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Okt.2023, 11:58

Председник Вучић се састао у Пекингу са председником Кине Си Ђинпингом

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Народне Републике Кине Си ЂинПингом у Пекингу. Фото: PrtSc/Instagram/buducnostsrbijeav Састанку присуствују и чланови српске делегације, међу којима су министар спољних послова Ивица Дачић, министар финансија Синиша Мали, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << министар одбране Милош Вучевић, министарка културе Маја Гојковић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, министар трговине Томислав Момировић и амбасадорка Србије у Кини Маја Стефановић.
После састанка биће потписани и билатерални документи између две земље.
Најважнији споразум је споразум о слободној трговини који потписују министар трговине Томислав Момировић и Ванг Вентао, министар трговине Кине.
Биће потписани средњорочни акциони план о заједничкој изградњи иницијативе „Појас и пут“ између Владе НР Кине и Владе Србије, Меморандум о заједничком унапређењу индустријске и инвестиционе сарадње Србије и Кине, као и Меморандум о размени и сарадњи у области економске развојне политике, који потписују министар финансија Синиша Мали и Џенг Шанђие, председавајући Националној комисији за реформу и развој.
U Srbiji sutra jutro hladno, tokom dana pretežno sunčano i malo toplije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник Вучић се састао у Пекингу са председником Кине Си Ђинпингом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.