Вашингтон потврдио да Бајден у среду долази у посету Израелу

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Okt.2023, 07:57

Вашингтон потврдио да Бајден у среду долази у посету Израелу

Амерички председник Џозеф Бајден отпутоваће у среду у Израел да би се састао са израелским премијером Бењамином Нетанјахуом. Бајден ће се потом током блискоисточне турнеје састати са јорданским краљем Абдулахом, председником Египта Абдел Фатах Ел-Сисијем и са председником >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << палетинске самоуправе Махмудом Абасом, изјавио је саветник за националну безбедност Беле куће Џон Кирби. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci Бајденову одлазак на блискоисточну турнеју потврдио је и амерички државни секретар Ентони Блинкен који је на конференцији за новинаре рекао да ће амерички председник током путовања на Блиски исток поново потврдити солидарност Сједињених Држава са Израелом и чврсту посвећеност безбедности те земље.
„Председник Бајден ће поново јасно ставити до знања, као што је то недвосмислено учинио након напада Хамаса и погибије 1.400 људи, укључујући најмање 30 Американаца, да Израел има право и дужност да брани свој народ и од Хамаса и од других терориста”, рекао је Блинкен.
Према његовим речима, Бајден ćе саслушати шта је потребно Израелу да одбрани свој народ, а САД ће наставити да раде са Конгресом на испуњавању тих потреба. „Председник Бајден cће подвући кристално јасну поруку сваком актеру, државном или недржавном, који покушава да искористи ову кризу за напад на Израел: Немојте то да чините. У том циљу, он је распоредио две групе носача авиона и другу војну технику у региону”, рекао је Блинкен.
Netanjahu: Svet da se ujedini da pobedi Hamas,baš kao što je pobedio naciste i ID

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вашингтон потврдио да Бајден у среду долази у посету Израелу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.