Милатовић упозорио: Бојкот пописа је деловање против закона

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Okt.2023, 17:24

Милатовић упозорио: Бојкот пописа је деловање против закона

Председник Црне Горе Јаков Милатовић поново је данас апеловао на све политичке субјекте да не политизују предстојећи попис становништва, који је искључиво статистичко питање и упозорио да је бојкот деловање против закона. Фото: Танјуг/Медиабиро Милатовић је поручио да сви >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Црној Гори треба да се окрену будућности, те да је попис неопходан ради паметнијег планирања те будућности.
„Потребно је попис становништва прихватити као најважније статистичко питање према којем сви треба одговорно да се односимо“, рекао је Милатовић у изјави за ТВЦГ. Он је рекао да сматра да у Црној Гори као довољно зрелом демократском друштву постоје услови за слободно изјашњавање у односу на националност, вероисповест и језик.
„Позивам све политичке актере да престану да политизују ово питање и сматрам да је ако је икада постојала слобода горовора у Црној Гори она постоји сада“, рекао је Милатовић.
Мисли да је дошло време када, како је рекао, треба да престанемо да учимо једни друге како треба да се осећамо, нека се свако изјасни онако како се осећа и да сви заједно у наредном периоду радимо на изградњи друштва без обзира на наша национална осећања.
„Треба да изградимо друштво једнакости и равноправности и то је она Црна Гора за коју се ја политички залажем“, закључио је Милатовић. Позивима на бојкот пописа прети ДПС са својим традиционалним партнерима Албанцима, Бошњацима, Хрватима и СД-ом.
Део парламентарних странака пита чега се плаши ДПС, бившег лидера Мила Ђукановића, када је реч о предстојећем попису. Да ли је тој број Срба и Српкиња или пописа кућа, станова и домаћинстава припадника те странке.
Према одлуци Владе, попис становништва у Црној Гори биће одржан од 1. до 15. новембра.
Netanjahu: Svet da se ujedini da pobedi Hamas,baš kao što je pobedio naciste i ID

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Милатовић упозорио: Бојкот пописа је деловање против закона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.