Обрадовић: Морамо да одиграмо максимално добро против Барселоне

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Okt.2023, 16:40

Обрадовић: Морамо да одиграмо максимално добро против Барселоне

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је данас у Београду да се Барселона налази међу тимовима који су главни фаворити за освајање Евролиге и додао да „црно-бели“ морају да одиграју максимално добро против каталонског клуба. Фото: ABA liga/ Filip Roganović Партизан ће сутра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од 18.30 часова у „Штарк арени“ дочекати Барселону у трећем колу Евролиге.
„Играмо против тима који је сигурно међу екипама које су главни фаворити. У серији су изванредних резултата, али што је још важније, играју врло добро. Имају изванредан тим, добар ростер, очекује нас једна тешка утакмица“, рекао је Обрадовић на конференцији за медије.
Кошаркаши Партизана ће први пут играти пред својим навијачима у Евролиги. „Црно-бели“ су у првом колу у гостима поражени од Макабија (81:96), а потом су у Француској победили Асвел (88:62). „Наравно да смо задовољни што ћемо коначно играти пред нашим навијачима, очекујемо да то буде као и прошле године, када је у питању атмосфера на трибинама. Није распоред толико битан, мораш, пре или касније, да играш против свих екипа. Баш због пораза од прошле године би мотивација требала бити већа, мада смо добро играли те утакмице. Ако желимо да будемо у утакмици, морамо да одиграмо максимално добро“, додао је тренер Партизана.
Обрадовић је истакао да је Барселона екипа која је попуњена на свим позицијама.
„Играју добро, попуњени су на сваком месту, нови играчи су се већ уклопили. Тренер је читаву каријеру био у Барселони, био је и капитен, тако да му је све познато што се тог клуба и система тиче. Постоји доста тога сличног, пошто су остали неки исти играчи. Могу да играју са различитим поставама, а тон игри пре свега дају бекови, почевши од два плејмејкера, Лапровитола игра одлично, Абринес је у сјајној шутерској форми, ту су и Калинић и Пара, који играју на две позиције. Ту је и Бризуела, који игра петнаестак минута, али узима велики број шутева“, навео је Обрадовић.
Тренер Партизана је на крају одговорио и на питање да ли ће у тиму да буде Тристан Вукчевић.
„Мислим да то уопште није битно. Ја одлучујем шта је најбоље за тим. Он тренира, разговарали смо много пута са њим, зна шта треба да ради и како да се понаша. Очекујем да његов напредак буде евидентан“, закључио је Обрадовић.
Srpski košarkaš Nikola Jokić postigao 15 poena u pobedi Denvera nad Čikagom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обрадовић: Морамо да одиграмо максимално добро против Барселоне се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.