Четвртина младих Европљана истовремено и ради и студира

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Okt.2023, 08:23

Четвртина младих Европљана истовремено и ради и студира

Европска статистика Евростат саопштила је да је 25 одсто младих Европљана (старости од 15 до 29 година) запослено у току формалног образовања. Фото: Unsplash/anniespratt Динамика транзиције младих са формалног образовања на тржиште рада значајно варира међу земљама ЕУ, утврдила је статистичка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << служба ЕУ. На ове разлике могу утицати национални образовни системи, доступност обуке, карактеристике тржишта рада и културни фактори.
Без обзира на то што је четвртина младих Европљана запослена док студира, ова статистика прикрива значајне националне разлике.
На националном нивоу највећи удео младих запослених током формалног образовања забележен је у Холандији (73 одсто), Данској (52%) и Немачкој (45%). Насупрот томе, у Румунији је тај проценат износио два, у Словачкој пет и Мађарској шест одсто.
Највише младих који су формално образовани и активно траже посао је у Шведској (13%), Финској (7%) и Холандији (6%).
Насупрот томе, Мађарска, Чешка, Румунија, Хрватска, Пољска и Литванија имале су мање од један одсто младих (узраста од 15 до 29 година) који су тражили посао, док су у исто време били међу највећим уделом незапослених студената.
Dolar ojačao, evro oslabio

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Четвртина младих Европљана истовремено и ради и студира се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.