Пет најздравијих орашастих плодова

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Okt.2023, 07:48

Пет најздравијих орашастих плодова

Осим што су невероватно укусни, орашасти плодови су и изузетно здрави, због чега често чујемо да би требало да буду на нашем свакодневном јеловнику. Фото: Pexels/Marta Branco Као што показују студије, орашасти плодови садрже здраве масти, влакна и протеине, а све су то хранљиве материје >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које вам помажу да останете здрави.
Али, како пише „Men’s Health“, ово нису једине предности ове здраве ужине. Нутриционисти наглашавају да неки орашасти плодови садрже и велике количине омега-3 масних киселина, које се боре против упала у организму, антиоксидансе и многе друге корисне витамине и минерале. Управо због тога саветују да што чешће конзумирамо орашасте плодове, а како објашњавају, истраживања на ову тему показала су које врсте орашастих плодова се сматрају најздравијом опцијом за наш организам.
На листи најздравијих су: – ораси
– пистаћи
– бадеми
– кикирики
– индијски орах.
Ovo jesenje sezonsko voće rešava dva uobičajena zdravstvena problema sa kojima se mnogi ljudi bore

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пет најздравијих орашастих плодова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.