Саливен: Постоји ризик од ескалације сукоба Израела и Хамаса и укључивања Ирана

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Okt.2023, 16:14

Саливен: Постоји ризик од ескалације сукоба Израела и Хамаса и укључивања Ирана

Саветник за националну безбедност Беле куће Џејк Саливен упозорио је данас да постоји ризик од ескалације сукоба између Израела и Хамаса и укључивања Ирана у овај сукоб. Фото: Wikimediacommons/Office of U.S. National Security Advisor „Постоји ризик од ескалације овог сукоба, отварања другог фронта >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на северу, и од укључивања Ирана“, рекао је Саливен за Си-Би-Ес.
Он је истакао да је то ризик којег су САД свесне од почетка сукоба. Саливен је нагласио да је зато амерички председник Џозеф Бајден реаговао „тако брзо и одлучно“ како би се преместио амерички носач авион у источни део Средоземног мора и како би се пребацили авиони у Персијски залив.
Саливен је рекао да је Бајден жели да пошаље „врло јасну поруку одвраћања“ свакој држави или актеру који би покушали да искористе ову ситуацију.
Он је додао да САД не могу да искључе могућност да би Иран могао да одлучи да се директно ангажује на неки начин.
„Морамо да се припремимо за све могуће непредвиђене ситуације“, рекао је Саливен.
Прва ударна група са носачем авиона „УСС Џералд Р. Форд“ стигла је раније ове недеље до обала Израела, а сада је и ударна група предвођена носачем авиона „УСС Двајт Д. Ајзенхауер“ кренула из базе Норфолк у америчкој савезној држави Вирџинији ка источном Медитерану, пренео је раније Си-Ен-Ен.
Blinken: Veoma produktivan sastanak sa saudijskim prestolonaslednikom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Саливен: Постоји ризик од ескалације сукоба Израела и Хамаса и укључивања Ирана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.