Блинкен: Веома продуктиван састанак са саудијским престолонаследником

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Okt.2023, 14:31

Блинкен: Веома продуктиван састанак са саудијским престолонаследником

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да је данас у Ријаду имао „веома продуктиван“ састанак са саудијским престолонаследником Мохамедом бин Салманом . Фото: Танјуг/Korhonen/Lehtikuva via AP „Државни секретар Блинкен је нагласио да је у сталном фокусу САД обустава терористичких >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << напада Хамаса, ослобађање свих талаца и спречавање ширења конфликта“, саопштио је портпарол Стејт Департмента, Метју Милер, преноси Ројтерс.
„Двојица званичника потврдила су заједничку опредељеност у циљу заштите цивила и унапређења стабилности на Блиском Истоку, а и шире“, навео је Милер у саопштењу.
Састанак двојице званичника уследио је у тренутку док се регион налази на ивици даље ескалације, а Газа са 2,3 милиона палестинских становника очекује израелску копнену офанзиву.
Блинкен је допутовао на Блиски Исток, где са арапским савезницима настоји да спречи да се рат Израела и палестинског Хамаса претвори у шири конфликт.
Он је посету започео у четвртак када је допутовао у Израел, где је изразио снажну подршку САД свом најближем блискоисточном савезнику у његовом рату са Хамасом.
Потом је Блинкен посетио и Јордан, Катар, Бахреин и Саудијску Арабију, а касније данас би требало да отпутује у Египат.
Iran: Dalekosežne posledice ako se ne zaustave izraelski ratni zločini i genocid

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: Веома продуктиван састанак са саудијским престолонаследником се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.