Бајден разговарао са Нетањахуом и Абасом

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Okt.2023, 13:02

Бајден разговарао са Нетањахуом и Абасом

Амерички председник Џо Бајден је у телефонским разговорима са израелским премијером Бењамином Нетањахуом и  председником Палестинске управе Махмудом Абасом још једном изразио непоколебљиву подршку САД Израелу, као и потребу за хуманитарном помоћи палестинским цивилима, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саопштено је из Беле куће. Фото: Танјуг/АР/Susan Walsh „Председник Бајден је разговарао са премијером Нетањахуом о америчкој координацији са Уједињеним нацијама, Египтом, Јорданом, Израелом и другима у региону како би се обезбедило да недужни цивили имају приступ води, храни и здравственој нези“, наведено је у саопштењу.
Бајден је истакао да подржава све напоре да цивили буду заштићени.
Бајден је у суботу такође, први пут од избијања конфликта, разговарао са председником Палестинске управе Махмудом Абасом.
Како је саопштила Бела кућа, у разговору је осудио Хамасов брутални напад на Израел и размотрио напоре САД да са партнерима у региону осигурају да хуманитарне залихе стигну до цивила у Гази.
Палестински лидер је Бајдена обавестио о свом ангажману у региону и покушајима да Палестинцима, посебно у Гази, буде достављена хитно потребна хуманитарна помоћ.
Амерички председник је понудио Абасу пуну подршку у важним хуманитарним напорима, наводи се у саопштењу Беле куће.
Бајден је такође говорио о америчким напорима да у координацији са партнерима спрече преливање конфликта у региону.
У суботу је портпарол Стејт департмента саопштио је да је број америчких држављана убијених у нападу Хамаса на Израел пре седам дана порастао на 29.
Такође је саопштено да још није позната судбина најмање 15 Американаца.
Бајден, који је у петак разговарао са рођацима 14 Американаца за које се страхује да их је отео Хамас, поручио је да америчка администрација даје све од себе да обезбеди њихов повратак кући.
U više gradova Australije održani skupovi podrške Palestincima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден разговарао са Нетањахуом и Абасом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.