Путин: Си Ђинпинг уме да гледа у будућност

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Okt.2023, 08:53

Путин: Си Ђинпинг уме да гледа у будућност

Председник Русије Владимир Путин оценио је да је кинески председник Си Ђинпинг признати светски лидер који уме да гледа у будућност. Фото:Танјуг/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Путин је додао да кинески лидер не доноси одлуке тренутног карактера. „Он процењује ситуацију, анализира >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је и гледа у будућност. То је веома важно, то и одликује правог светског лидера од људи које називамо привременима, који долазе на пет минута да би се направили важни на међународној сцени и исто тако одлазе неприметно“, рекао је Путин у интервјуу за Кинеску централну телевизију уочи посете Пекингу.
Путин је истакао да је председник Кине потпуно другачији човек, преноси Спутњик.
„Он је темељан, миран, али послован и поуздан партнер. Ако се нешто договарамо, могу бити уверен да ће се договор испуњавати, и то с обе стране“, нагласио је руски председник. Путин је додао да су сусрети са Си Ђинпингом током његових посета Русији увек протицали у пословној и добронамерној атмосфери.
„Због тога се надам да ће сада, када је састанак планиран у Кини, та традиција бити настављена“, рекао је Путин.
Трећи форум „Један појас – један пут“ биће одржан у Пекингу 17. и 18. октобра, а током форума се очекује састанак Путина и Си Ђинпинга.
Коментаришући иницијативу „Један појас-један пут“, Путин је навео да је концепт међународног партнерства који предлаже Кина близак Русији.
„Ми поздрављамо ову иницијативу председника Кине Си Ђинпинга. Радимо заједно и спремни смо да наставимо да сарађујемо и радимо на томе. Наше идеје у вези развоја Евроазијске економске уније, као што је на пример јачање пројекта Велике Евроазије, у потпуности се поклапају са кинеским идејама у оквиру предложене сарадње у иницијативи Један појас-један пут“, рекао је руски лидер.
U više gradova Australije održani skupovi podrške Palestincima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Си Ђинпинг уме да гледа у будућност се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.