Изложба „Година зеца“ у галерији Шок задруге

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Okt.2023, 07:58

Изложба „Година зеца“ у галерији Шок задруге

Отварање изложбе Нађе Стаменовић под називом „Година зеца“ биће уприличено у уторак, 17. октобра у 18.00 часова. Фото: Промо Изложба ће трајати од 17. октобра па све до 4. новембра. „Како је предмет мог истраживања у прошлости био сам феномен потрошачког и конзумеристичког друштва, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << логичан след је био продужетак и у овој садашњој реалности истраживање и проблематизовање односа и веза између сопствених унутрашњих процеса и манифестовање кроз исте. Како у животу тако и у уметности највећим делом поље мог деловања је анализа. Бавећи се неком врстом истраживачког наратива стиче се утисак приче у сликама скоро иконографске поетике где главни протагониста пролази кроз различите фазе патње и бола. У покушају проналажења одговора унутар себе зец је „жртвован“ по ко зна који пут као нека врста алтер ега, мотива који је присутан у већини радова. Имагинарним призорима препуним асоцијација покушано је да се тај мотив постави у нови контекст.“
Нађа Стаменовић је рођена у Београду 1983.године. Школу за дизајн у Београду завршила 2002. године. Дипломирала је на Факултету ликовних уметности у Београду 2009. године, на графичком одсеку. Уметничке докторске студије завршила је 2015. године на истом факултету код ментора Милете Продановића. Члан УЛУС-а од 2010. године. Учествовала на групним изложбама у земљи и иностранству. Радови јој се налазе у збиркама Народног музеја Краљево, Завичајног музеја Књажевац, Народног музеја Зајечар, Уметничке галерије Надежда Петровић и града Панчева. Иза себе има једанаест самосталних изложби. Добитник је четири награде. Тренутно живи и ради у Београду.
Koncert „Hrana za uši“ danas na Detelinarskoj pijaci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изложба „Година зеца“ у галерији Шок задруге се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.