Селаковић обишао реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Okt.2023, 20:39

Селаковић обишао реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, обишли су у Ужицу, реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом. Фото: Танјуг/Министарство “Пре пола године >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << састали смо се са представницима свих 10 удружења особа са инвалидитетом у граду Ужицу и разговарали о њиховим највећим проблемима. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, кроз конкурсе које спроводи Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, подржало је рад свих ужичких удружења. Ове године смо одвојили, три милиона 387 хиљада динара а за рад само ова три удружења, чије смо просторије данас посетили, издвојили смо милион и 104 хиљаде динара“, нагласио је министар.
Удружење мултипле склерозе Златиборског округа, Удружење за помоћ недовољно развијеним особама ,,Анђели“ и Удружење за помоћ особама са аутизмом за свој рад користе просторије Дунав осигурања, казао је Селаковић и истакао да је та компанија, на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, уложила више од милион динара ради реконструкције тих просторија.
Министар је захвалио руководству Дунав осигурања и Граду Ужицу на подршци коју пружају удружењима особа са инвалидитетом, рекавши да на тај начин, заједно са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања дориносе “стварању Србије без баријера, што је један од главних приоритета овог Министарства“.
Обиласку реконструисаних просторија присуствовао је директор Главне филијале Дунав осигурање у Ужицу Бранко Симић и градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић, саопштено је из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Petković: Kurti ne želi da sprovede izbore, traži načine da ih izbegne

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић обишао реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.