Лекар открио зашто је пуштање браде заправо добро за мушкарце

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Okt.2023, 19:00

Лекар открио зашто је пуштање браде заправо добро за мушкарце

Нисте ни знали колико вас брада у ствари штити. Фото: Unsplash/Drew Hays Лекар који се често обраћа саветима својим пратиоцима на ТикТоку, Каран Рај, овог пута је открио да би пуштање длачица на лицу могло бити чистије и сигурније него да се редовно бријете.
Доктор Рај је ову своју >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тврдњу и објаснио:
– Водећи се науком, пуштање браде могло би бити добро за вас. Брада би могла бити чистија него ваше лице кад сте без браде. Студија која је упоређивала болничке раднике с брадом и без браде показала је да су чисто обријана лица три пута већа вероватноћа да носе МRSА (бактерија стафилокока).
Фото: Unsplash/the creative exchange То може бити зато што бријање ствара микроабразије које су савршено место за размножавање ових бактерија, док брада заправо може пружити супер-меку кожу.
Ово се догађа јер брада не само да штити кожу од старења блокирајући излагање сунцу, већ она делује и као препрека која вас спречава да стално додирујете кожу око лица. – Она вас спречава да несвесно утрљавате уља која производе ваше лојне жлезде које одржавају вашу кожу науљеном и хидратизованом – открио је и даље додао:
– Брада би могла да смањи ризик од опекотина и рака коже на брадатим подручјима. Постоје докази да длаке на лицу смањују изложеност УВ зрачењу за трећину у поређењу с чисто обријаним лицима.
Pronalasci koji bacaju novo svetlo na Vikinge: Nega i higijena bile su svakodnevna stvar

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лекар открио зашто је пуштање браде заправо добро за мушкарце се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.