Јовановић и Мартиновић обишли караван дигиталне експедиције у Гроцкој

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Okt.2023, 13:07

Јовановић и Мартиновић обишли караван дигиталне експедиције у Гроцкој

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић обишли су данас караван „Дигиталне експедиције” у Гроцкој. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Министри су најпре обишли штанд Републичког фонда за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пензијско и инвалидско осигурање, а затим и радионице за децу и пензионере, посвећене унапређењу дигиталних вештина и упознавању са основама дигиталне безбедности и писмености.
Јовановић је исказао задовољство што је караван дигиталне експедиције посетио општину Гроцка и подсетио да је идеја покренута пре две године на иницијативу председнице Владе Србије Ане Брнабић, те да је одлучено да караван обиђе сваки град и општину у нашој земљи. „Специфичност овогодишњег каравана и ове експедиције је што нарочиту пажњу поклањамо најстаријим суграђанима“, рекао је он.
Додао је да захваљујући знању о дигиталним вештинама које најстарији добијају кроз радионице каравана, лако усвајају нове технологије и, између осталог, стичу знање како користе друштвене мреже.
„Важно је што је део овогодишњег каравана и фонд ПИО, односно шалтер, где пензионери могу да се пријаве за пензионерску картицу. Интересантан је податак да је до овог тренутка скоро 600 институција омогућило различите погодности када је у питању пружање услуга и продаја робе пензионерима који имају пензионерске картице“, рекао је Јовановић.
Мартиновић је навео да је данас имао прилику да се увери да и најмлађи и најстарији грађани Гроцке успешно користе информационе технологије.
Додао је да је у Србији до сада два милиона и двадесет пет хиљада грађана отворило налог на порталу еУправа, те да се из недеље у недељу повећава број оних који су дигитално активни и користе услуге тог портала. „Србија је показала да може успешно да се носи са задатком дигитализације комплетне наше јавне управе. Драго ми је што смо видели да и најмлађи и најстарији у Гроцкој користе информационе технологије“, рекао је он.
Министар је навео и да је до сада 985.000 пензионера преузело своје пензионерске картице са којима могу да остварују различите погодности.
Patrijarh Porfirije stigao u Podgoricu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јовановић и Мартиновић обишли караван дигиталне експедиције у Гроцкој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.