Северна Кореја осудила присуство америчког носача авиона у Јужној Кореји

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Okt.2023, 10:26

Северна Кореја осудила присуство америчког носача авиона у Јужној Кореји

Северна Кореја је осудила данас то што је амерички носач авиона „Роналд Реган“ пристао у луку Бусан Јужној Кореји, назвавши то „нескривеном провокацијом“ која би могла да доведе до „катастрофалних последица“. Фото: Танјуг/Kang Duck-chul/Yonhap via AP „Ово је показало да је америчка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шема за нуклеарни напад на Северну Кореју достигла најозбиљнију фазу“, навела је севернокорејска агенција КЦНА, преноси Ројтерс.
У случају непосредног нуклеарног напада, наводи КЦНА, Северна Кореја ће предузети све потребне мере како би одвратила САД од изазивања нуклеарног рата.
Амерички носач авиона „Роналд Реган“ стигао је јуче у јужнокорејску луку Бусан у којој ће бити присутан пет дана са циљем да пошаље поруку одвраћања Северној Кореји, саопштило је јужнокорејско министарство одбране.
Izrael upozorio 1,1 milion Palestinaca da se za 24 sata evakuišu na jug Gaze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Северна Кореја осудила присуство америчког носача авиона у Јужној Кореји се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.