Домаћинства која штеде струју могу да рачунају на попусте

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Okt.2023, 07:30

Домаћинства која штеде струју могу да рачунају на попусте

Од недеље метеоролози најављују захлађење а топлане почетак грејања. У ресорном министарству кажу да су енергетска предузећа спремна за почетак грејне сезоне, а грађане позивају да користе олакшице и штеде струју јер тако могу и преполовити рачун. Фото: Pixabay/0fjd125gk87
Најсиромашнији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << грађани целе године, месечно могу добити: до 250 бесплатних киловата а током шест месеци грејне сезоне и до 770 киловат-часова гаса или месечни рачун за грејање из топлана умањити и до 60 посто. Те олашице годишње искористи око 80 хиљада угрожених гађана, углавном за струју и углавном исти.

Енергетски угожени купци Ресорна министарка најављује спуштање критетријума за стицање статуса енергетски угоженог купца јер новца, каже, има за три пута више корисника олакшица.
„Апелујем на локалне самоуправе да спроведу што више таквих захтева и пре свега апелујем на грађане да се пријаве. Довољан је један папир и апелујем на грађане да провере у својим општинама да имају право“, рекла је Дубравка Ђедовић Хандановић, министарка рударства и енергетике.
Подсетимо, сва домаћинства, од октобра до марта, ако штеде струју могу рачунати на попусте. Додатни мотив за штедњу сигурно је и то што од новембра поново поскупљују и гас и електрична енергија.
Вучић: Више од 20 мамографа и више од 15 магнетних резонанци за установе у Србији

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Домаћинства која штеде струју могу да рачунају на попусте се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.