Париз: Нема директних доказа који би Иран повезивали са нападима Хамаса на Израел

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Okt.2023, 17:10

Париз: Нема директних доказа који би Иран повезивали са нападима Хамаса на Израел

Француска нема формалне трагове директног мешања Ирана у нападе Хамаса на Израел, саопштило је данас француско Министарство спољних послова, додајући да је Париз пренео поруке регионалним актерима у којима их упозорава да не злоупотребе кризу. Фото: Pexels/Yovan Verma Француска има >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << највећу јеврејску заједницу у Европи и на хиљаде двојних држављана живи у Израелу, пренео је Ројтерс.
Портпаролка Министарства Ан-Клер Лежандр рекла је да је 12 француских држављана убијено у нападима 7. октобра и да још 17 не може бити лоцирано, док су неки вероватно задржани у Гази, укључујући и децу.
„У овом тренутку… нема формалног трага директне улоге Ирана“, рекла је Лежандр и додала да, међутим, постоји јасна повезаност између Техерана и Хамаса.
Према њеним речима, њихова порука је јасна.
„Инсистирамо да нико непријатељски настројен према Израелу не покушава да злоупотреби нападе“, казала је Лежандр.
Putin u Biškeku: Nastavićemo da bazu Kant snabdevamo najsavremenijim oružjem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Париз: Нема директних доказа који би Иран повезивали са нападима Хамаса на Израел се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.