Јордан послао први авион са хуманитарном помоћи за Газу

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Okt.2023, 16:10

Јордан послао први авион са хуманитарном помоћи за Газу

Јордан је данас послао први авион са хуманитарном помоћи за Газу. Фото: Pexels/Ahmed Muntasir Помоћ је упутила државна Јорданска хуманитарна организација, а медицинска помоћ утоварена је у војни авион који је полетео из главног града, Амана, за Газу, објавио је Си-Ен-Ен (ЦНН).
Помоћ се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << састоји од лекова и медицинског потрошног материјала за болнице и здравствене агенције које раде на палестинској територији, саопштила је хуманитарна организација.
Како се наводи, помоћ ће прво стићи у Египат, а затим ће бити достављена медицинским властима у Гази, преко граничног прелаза Рафа.
Рафа је једини гранични прелаз са Египтом у Гази.
Палестински званичници у Гази рекли су у уторак да је прелаз Рафа затворен због израелских ваздушних напада.
Остаје нејасно да ли је прелаз Рафа отворен или не, пренео је ЦНН.
Izrael: Hamas drži najmanje 97 osoba kao taoce

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јордан послао први авион са хуманитарном помоћи за Газу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.