Брнабић са новоизбраном амбасадорком Норвешке Кристин Мелсом

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Okt.2023, 17:11

Брнабић са новоизбраном амбасадорком Норвешке Кристин Мелсом

Председница Владе Ана Брнабић састала се данас са новоизабраном амбасадорком Норвешке Кристин Мелсом, којој је пожелела добродошлицу и успешан мандат. Фото: Влада Републике Србије/Пеђа Вучковић Саговорнице су се сагласиле да су билатерални односи двеју земаља веома добри >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и садржајни и да простор за унапређење свеобухватне сарадње увек постоји, посебно у областима енергетике и очувања животне средине, саопштено је из Владе Србије.
Премијерка је истакла да је фокус Владе на усвајању сета медијских закона, нагласивши да је на томе рађено у сарадњи са Мисијом ОЕБС и Делегацијом Европске Уније у Србији, као и уз велику помоћ и подршку Амбасаде Норвешке.
Брнабић је захвалила Мелсом и на помоћи норвешких експерата и Норвешком центру за студије насиља и трауматског стреса Утоја, који су дошли у Београд одмах након трагичних догађаја почетком маја у Србији, и истакла да је њихова помоћ и подршка била веома значајна за родитеље, наставнике и целу Владу.
Премијерка је упознала саговорницу са стањем у нашој јужној покрајини, напоменувши да је Србија увек спремна на дијалог који сматра основним средством за проналажење одрживог решења. Брнабић је указала да је српско и неалбанско становништво предуго изложено насиљу и дискриминацији и упозорила на озбиљан проценат људи који је напустио простор Косова и Метохије откако је Аљбин Курти на челу привремених институција самоуправе у Приштини.
Мелсом је информисала премијерку Србије о енергетској ситуацији и енергетском миксу Краљевине Норвешке, истакла да је за развијање чистих извора енергије потребно време и пуно компромиса у целој заједници, али да су Норвешка и њени експерти, као и до сада, ради да наставе веома успешну сарадњу две земље на том плану.
Амбасадорка Мелсом је изнела подршку Краљевине Норвешке европским интеграцијама Србије и премијерки Брнабић честитала на избору Србије за домаћина специјализоване светске изложбе ЕXПО 2027.
Vučević sa Mančom: Kfor ima ključnu ulogu u obezbeđenju sigurnosti na KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић са новоизбраном амбасадорком Норвешке Кристин Мелсом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.