Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Okt.2023, 08:15

Андрија Мандић најозбиљнији кандидат за председника Скупштине Црне Горе

Лидер Нове српске демократије (НСД) Андрија Мандић најизгледнији је кандидат за председника Скупштине Црне Горе ако се Покрет Европа сад (ПЕС) договори о формирању мањинске владе уз подршку коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ), пишу подгоричке „Вијести“, позивајући се на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << неименовани извор. Фото: Wikimedia Commons/Filip Kršić Мандатар Милојко Спајић у понедељак је затражио од ЗБЦГ да подржи његов кабинет, понудивши им заузврат функцију председника Скупштине и места у државним компанијама, предузећима и институцијама.
Извор “Вијести” са састанка Спајића, представника мањинских партија и ЗБЦГ наводи да је мандатар жели да та коалиција подржи владу без учешћа у извршној власти.
У влади би били ПЕС, мањинске странке и Социјалистичка народна партија (СНП).
Иако би то требало да значи да ће ван владе остати Демократска Црна Гора, та странка је ипак у игри, јер је касно синоћ одлучила да одустане од функције шефа Скупштине, на којој је инсистирала и прихвати нову понуду мандатара, по којој би требало да јој припадну два потпредседничка места и четири министарства у влади.
Демократе би, наводе извори Вијести из те странке, требало да добију позиције потпредседника владе, односно заменика премијера за безбедност, унутрашњу политику и политички систем, потпредседника за спољне и европске послове, министарства унутрашњих послова, одбране, културе и медија, те туризма, екологије, одрживог развоја и развоја севера.
Извор из врха ПЕС није потврдио да је с Демократама склопљен договор о томе да им припадне шест позиција у извршној власти.
Ruska Federacija nije izabrana u Savet UN za ljudska prava za 2024-2026. godine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Андрија Мандић најозбиљнији кандидат за председника Скупштине Црне Горе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.