Заједничко саопштење савезница Израела: Осуђујемо терористичке акте Хамаса

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Okt.2023, 07:16

Заједничко саопштење савезница Израела: Осуђујемо терористичке акте Хамаса

Сједињене Америчке Државе, Француска, Немачка, Италија и Велика Британија изразиле су чврсту подршку Израелу и недвосмислено осудиле палестинску милитантну групу Хамас због њених „ужасних терористичких аката“. Foto: edu_castro27
„Јасно стављамо до знања да терористичке акције >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Хамаса немају оправдање, легитимитет и да се морају осудити. Никада нема оправдања за тероризам“, наводи се у заједничком саопштењу ових земаља објављеном на сајту Беле куће.

Последњих данас, пише у саопштењу, свет је са ужасом посматрао како Хамасови терористи масакрирају породице у њиховим домовима, убијају више од 200 младих људи који уживају у музичком фестивалу и киднапују старије жене, децу и читаве породице, који се сада држе као таоци.
„Наше земље ће подржати Израел у његовим напорима да одбрани себе и свој народ од таквих злочина. Наглашавамо да ово није тренутак за било коју страну непријатељску Израелу да искористи ове нападе за тражење предности“, поручују савезнице Израела.
Истиче се да земље признају легитимне тежње палестинског народа и подржавају слободу за Израелце и Палестинце.
„Међутим, Хамас не представља те тежње и палестинском народу не нуди ништа, осим више тероризма и крвопролића“, наводи се у саопштењу.
Додаје се да ће савезници Израела у наредним данима остати уједињени и координисани како би осигурали да је Израел у стању да се одбрани и да се на крају успоставе услови за миран и интегрисан блискоисточни регион.
Ердоган разговарао са палестинским председником Абасом

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Заједничко саопштење савезница Израела: Осуђујемо терористичке акте Хамаса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.