„Осмех Војводине“ биће продужен до Српске Црње – министар најавио допуну просторног плана

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Okt.2023, 18:09

„Осмех Војводине“ биће продужен до Српске Црње – министар најавио допуну просторног плана

Пре неколико дана објављен је просторни план „Осмеха Војводине“, мотопута од Бачког брега до Накова, тј. од границе са Мађарском до границе са Румунијом, а министар инфраструктуре Горан Весић већ је најавио да ће план бити проширен. Фото: PrtSc „Одмах почињемо да радимо на допуни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << плана јер ће “Осмех Војводине” бити продужен од Кикинде до Српске Црње“, написао је Весић на свом Фејсбук профилу уз објаву тренутног плана за ову деоницу.
То значи да ће осим у Наково и гранични прелаз „Наково“ са Румунијом, ова деоница такође водити у југоисточном смеру ка Српској Црњи, која се такође граничи са Румунијом. Према речима Горана Весића и Александра Вучића, изградња овог пута почеће код Бачког брега, где већ постоји грађевинска дозвола и завршена је експропријација.
Тамо ће почети радови на 5,5 километара ове деонице која ће према плану износити 164,4 километра, нерачунајући и део до Српске црње који тек треба да се имплементира у постојећи план.
Максимално ограничење брзине на мотопуту биће 100 километара на час, а цела саобраћајница ће имати 11 петљи и 12 раскрница.
Просторни план подручја посебне намене инфраструктурног коридора државног пута IБ реда гранични прелаз са Мађарском (Бачки Брег)-Сомбор-Кула-Врбас-Србобран-Бечеј-Кикинда-гранични прелаз са Румунијом (Наково) доступан је свим грађанима, а могу га погледати на сајту Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине кликом на овај линк.
Подсећамо, објављени план не подразумева деоницу до Српске Црње која је најављена након његове објаве.
Колико ће „Осмех Војводине“ скратити пут од Сомбора до Кикинде, а колико од Новог Сада до ова два поменута града, прочитајте у тексту испод: Novi detalji „Osmeha Vojvodine“ – 164,4 kilometra puta za povezivanje Novog Sada, Sombora i Kikinde

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Осмех Војводине“ биће продужен до Српске Црње – министар најавио допуну просторног плана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.