Брнабић: Видљиви знаци стабилизације и опоравка привреде

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Okt.2023, 16:47

Брнабић: Видљиви знаци стабилизације и опоравка привреде

На седници Савета за координацију акивности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), којом је председавал премијерка Ана Брнабић, данас је констатовано да су у трећем кварталу видљиви знаци стабилизације и опоравка привреде, да је инфлација у паду и да може да се очекује >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << планирани раст БДП-а од 2,5 одсто у овој години и поред значајног успоравања европске привреде. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Брнабић је нагласила да ће у наредној години, с обзиром на глобална дешавања, бити још више изазова и да је важно да посвећено радимо на спровођењу пројеката како бисмо осигурали раст српске првиреде, наведено је у саопштењу.
Анализирајући секторе и области, на седници је речено да је у августу у индустријској производњи забележен раст укупне и прерађивачке индустрије, добра је ситуација у трговини на мало, јер је потражња у порасту, а инфлација у паду.
Како је констатовано, цене хране су стабилизоване, а акција „Боља цена“ је дала резултате на том пољу.
Премијерка је рекла и да би требало искористити добар замајац из трећег квартала и у наредном и посебно апострофирала грађевину и пољопривреду.
Министри су известили председницу Владе о стању у њиховим ресорима, истакавши да реализација свих пројеката тече по плану, било да је реч о грађевинарству, екологији, пољопривреди, трговини и инфраструктури.
У области туризма појачавају се инспекцијске контроле непријављених и нелегалних приватних капацитета, док у пољопривреди Е-аграр даје резултате, јер се смањује велики број пољопривредника, који су се пријавили за субвенција, а на њих нису имали право.
Такође, како се наводи, појачане су контроле паљења стрњике.
Vučić sutra s predsednikom iračkog parlamenta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Видљиви знаци стабилизације и опоравка привреде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.