Које су предности бициклизма? Физичка активност која је вишеструко корисна

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Okt.2023, 07:56

Које су предности бициклизма? Физичка активност која је вишеструко корисна

Сваки вид физичке активности је добар за наше здравље, а вишеструко користан може бити и бициклизам. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Овај начин рекреације позитивно утиче на физичко и ментално здравље, доприноси одржавању равнотеже и јачању костију с обзиром на то да окретањем педала тело >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пружа отпор. Одлично делује против депресије и стреса, па уколико осећате да вас обузима такво осећање, седите на бицикл и провозајте се.
Стручњаци кажу да је два сата вожње бициклом недељно довољно за постизање кондиције и побољшање здравља. Не захтева превише физичке спремности и прија почетницима који желе да се баве спортом.
Истраживања су показала да бициклизам помаже и код упала горњег респираторног система и ублажавања симптома прехладе. Сматра се да може да смањи симптоме прехладе и инфекција за 40 процената. Помаже и код јачања имунитета јер је реч о врсти лагане вежбе која повећава стварање есенцијалних протеина и буђење белих крвних ћелија.
Бициклизам је једна од најефикаснијих рекреативних активности јер активира све групе мишића, нарочито ногу, па представља тренинг за готово цело тело. Већ после две-три недеље редовне вожње бицикла бићете поносни на савршен облик својих ногу јер окретање педала захтева рад свих мишића у њима. Такође, мишићи доњег дела леђа као и трбушни, помажу да задржите правилан положај тела на бициклу.
Top 7 romantičnih filmova koje morate pogledati ove jeseni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Које су предности бициклизма? Физичка активност која је вишеструко корисна се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.