Кабинет за безбедност Израела изгласао да је земља званично у ратном стању

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Okt.2023, 15:00

Кабинет за безбедност Израела изгласао да је земља званично у ратном стању

Кабинет за безбедност Израела изгласао је да је земља званично у ратном стању и да може да обавља „значајне војне активности“, саопштено је данас из кабинета премијера, јавља „Тајмс оф Израел“. Фото: Wikimediacommons/IDF Spokesperson’s Unit Премијер Бењамин Нетанијаху је већ рекао да је земља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у рату након што су се терористи Хамаса инфилтрирали у јужни Израел, убивши на стотине Израелаца.

Одлука високог безбедносног кабинета даје декларацији правни статус у складу са Основним законом јер тачка 40. каже да земља не може да уђе у рат без одлуке владе.
У Израелу су настављени масовни удари са обе стране. Израелске снаге гранатирале су град Газу и палестинску територију под контролом Хамаса, док су на удару Хамаса били јужни и централни делови Израела.
Број погинулих у нападима који је милитантна група Хамас извела на Израел порастао је на преко 600, јавља „Тајмс оф Израел“.
Израел: Војска ће евакуисати цивиле из градова у близини Газе у наредна 24 сата

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кабинет за безбедност Израела изгласао да је земља званично у ратном стању се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.