Бајден: САД ће увек подржавати Израел, непријатељи да не злоупотребе нападе

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Okt.2023, 07:53

Бајден: САД ће увек подржавати Израел, непријатељи да не злоупотребе нападе

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је да ће САД увек подржавати Израел и упозорио да ниједан непријатељ Израела не би требало да злоупотреби нападе. Фото: Танјуг/AP/Patrick Semansky „Никада нећемо престати да га подржавамо (Израел)“, рекао је Бајден у Белој кући, стојећи поред америчког >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << државног секретара Ентонија Блинкена, пренео је Ројтерс.
Он је истакао да ово није тренутак за било коју страну која је непријатељски орјентисана према Израелу да злоупотреби ове нападе.
Бајден изјавио је раније данас да су САД спремне да понуде „сва одговарајућа средства подршке“ Израелу након напада милитантне групе Хамас и упозорио „било коју другу страну, која је непријатељски расположена према Израелу“, да не покуша да злоупотреби ову ситуацију.
„Јасно сам ставио до знања премијеру Нетанијахуу да смо спремни да понудимо сва одговарајућа средства подршке влади и народу Израела“, навео је Бајден у саопштењу објављеном након телефонског разговра са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом.
Председник САД је истакао да Израел има право да брани себе и свој народ.
Izraelska vojska napala džamije u Pojasu Gaze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден: САД ће увек подржавати Израел, непријатељи да не злоупотребе нападе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.