Две грешке у исхрани које вам додају највише центиметара у струку

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Okt.2023, 07:46

Две грешке у исхрани које вам додају највише центиметара у струку

Нутрициониста Мери Сабат је открила које две грешке у исхрани вам додају највише центиметара у струку. Фото: Pexels/Karolina Grabowska Реч је о последњем оброку у току дана. Вечера, која се често сматра последњим оброком, заузима значајно место у нашој свакодневној рутиини и прехрамбеним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << навикама. Не ради се само о исхрани, већ многима служи и као друштвена и културна активност.
Избори које доносимо током вечере могу утицати на наше целокупно здравље, укључујући потенцијалну везу са сало на стомаку.
Конзумирање висококалоричне хране и касновечерњих оброка или грицкалица су две највеће грешке које могу довести до абдоминалног сала, према речима нутриционисткиње Мери Сабат.
Конзумирање великих порција висококалоричне хране касно увече може потенцијално да допринесе нагомилавању масти на стомаку. Ова навика често доводи до прекомерног уноса калорија када се метаболизам тела природно успорава у припреми за спавање.
Већа вероватноћа је да ће се вишак калорија од касноноћног уживања складиштити као масноћа, посебно у подручју абдомена, јер је способност тела да их сагорева смањена током одмора.
Када једете више калорија него што је вашем телу потребно за енергију, вишак калорија се показује у облику масти, а то често резултира накупљањем масти у подручју стомака. Намирнице попут пржених јела, кремастих умака, слатких десерта и обрађених грицкалица су примери опција богатих калоријама које могу допринети масноћи на стомаку.
Такође, касновечерњи избор хране обично је мање здрав, често се састоји од висококалоричне, зашећерене или прерађене хране, што може довести до гојазности и масноће у пределу стомака.
Како бисте то избегли, препоручује се да пажљивије бирате намирнице пред спавање и да то никако не буде велики оброк.
Kako se pravi turšija? Recept star hiljadama godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Две грешке у исхрани које вам додају највише центиметара у струку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.