Макрон осудио напад на Израел, разговарао са Нетанијахуом и Абасом

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Okt.2023, 07:20

Макрон осудио напад на Израел, разговарао са Нетанијахуом и Абасом

Председник Француске Емануел Макрон осудио је данас нападе на Израел и рекао да је о ситуацији разговарао са израелским премијером Бењамином Нетанијахуом, палестинским председником Махмудом Абасом и другим регионалним лидерима. Фото: Танјуг/Darko Bandic Француско председништво >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је саопштило да је Макрон разговарао са Абасом, председником Египта Абделом Фатахом ал-Сисијем и вршиоцем дужности премијера Либана Наџибом Микатијем, пренео је Ројтерс.
„Председник је изразио забринутост због ситуације и подсетио сваког од њих на важност осуде недвосмислено терористичких напада на Израел, његове војнике и његове људе“, наводи се у саопштењу Јелисејске палате.
Макрон је раније данас написао на платформи X (Твитер) да је разговарао са Нетанијахуом и председником Израела Исаком Херцогом.
„Француска је солидарна са Израелом и Израелцима, посвец́ена њиховој безбедности и њиховом праву да се бране“, истакао је он.
Абас је позвао Макрона да интервенише како би зауставио „израелску агресију“, коју су спровеле „окупационе снаге или групе насељеника против Палестинаца“, пренела је агенција WАФА.
Tramp: Izrael ima pravo da se brani, napadi Hamasa sramotni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон осудио напад на Израел, разговарао са Нетанијахуом и Абасом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.