Додик и Цвијановић са Ердоганом: Потврђена добра привредна сарадња Републике Српске и Турске

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Okt.2023, 15:49

Додик и Цвијановић са Ердоганом: Потврђена добра привредна сарадња Републике Српске и Турске

 Председник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић састали су се данас са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом. Фото: Wikimedia Commons Додик и Цвијановић упознали су Ердогана са политичком ситуацијом у БиХ, као и утицајем појединих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << западних земаља на одлуке које доносе бошњачки политичари, преноси РТРС.
Истовремено, потврђена је одлична привредна сарадња Републике Српске и Републике Турске, наставак свих започетих пројеката, али и најава нових.
Ердоган се захвалио на доласку делегације и потврдио долазак у Бањалуку, током прве наредне посете БиХ.
Састанку су присуствовали и потпредсједник Турске Џевдет Јилмаз и министар спољних послова Хакан Фидан.
„Увек је задовољство разговарати са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом са којим сам се данас састала, заједно са председником Републике Српске Милорадом Додиком“, написала је Цвијановићева на свом Инстаграм налогу.
Цвијановићева је навела да је Ердогану честитала на реизбору за лидера Странке правде и развоја и пожелела му да са успехом настави да предводи најснажнију странку у Турској.
„Током састанка смо изразили задовољство досадашњом сарадњом Турске са свим нивоима власти у БиХ, као и опредијељеност ка њеном даљем јачању, те реализацији раније договорених пројеката. Упознали смо Ердогана са актуелним политичким приликама у БиХ и указали на важност унапређења унутрашњег дијалога демократски изабраних представника народа, без страног интервенционизма“, нагласила је Цвијановићева.
Dodik i Cvijanović danas u Ankari, sastanak sa Erdoganom

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Додик и Цвијановић са Ердоганом: Потврђена добра привредна сарадња Републике Српске и Турске се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.