Ердоган позива на уздржаност, Макрон оштро осудио терористичке нападе на Израел

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Okt.2023, 13:21

Ердоган позива на уздржаност, Макрон оштро осудио терористичке нападе на Израел

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган данас је позвао Израелце и Палестинце да покажу уздржаност како не би погоршали ситуацију. Фото: Танјуг/AP Photo/Tsafrir Abayov „Позивамо све стране да се уздрже од агресивних акција“, рекао је Ердоган на конгресу своје владајуће партије АК у Анкари, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси Ројтерс.
Француски председник Емануел Макрон такође је реаговао на најновију кризу и оштро осудио терористичке нападе на Израел.
„Изражавам пуну солидарност са жртвама и њиховим породицама“, навео је он на платформи X (Твитер).
Огласио се и вршилац дужности шпанског министра спољних послова Хосе Мануел Албарес који је такође осудио нападе из Газе уперена против Израела.
„Оштро осуђујемо веома озбиљне терористичке нападе из Газе усмерене на Израел“, навео је Албарес на друштвеној мрежи X.
Саветник иранског врховног вође Алија Хамнеија, Рахим Сафави, честитао је, међутим, палестинским борцима због тога што су покренули највећи напад на Израел у последњих више година.
„Ми ћемо бити уз палестинске борце све до ослобођења Палестине и Јерусалима“, цитирала је Сафавија полузванична иранска агенција ИСНА.
У изненадном нападу палестинска група Хамас јутрос је испалила велики број ракета из Појаса Газе на више израелских градова и до сада је у том удару погинуло најмање 22 људи, а рањено готово 300. Припадници Хамаса такође су се инфилтрирали у насеља на југу Израела, уз појас Газе, за чиме су уследили напади израелске војске на Газу.
Bogdanov: Rusija u kontaktu sa Izraelom, Palestincima i arapskim zemljama

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Ердоган позива на уздржаност, Макрон оштро осудио терористичке нападе на Израел се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.