САД спремају нови пакет помоћи Украјини, детаљи следеће недеље

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Okt.2023, 09:10

САД спремају нови пакет помоћи Украјини, детаљи следеће недеље

 Очекује се да ће администрација председника САД Џозефа Бајдена следеће недеље објавити нови пакет помоћи у наоружању за Украјину, чиме Пентагон наставља да троши средства откривена због грешке у прорачуну од више милијарди долара, саопштили су амерички званичници, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ројтерс. Фото: Unsplash/Specna Arms Та средства су омогућила Бајденовој администрацији да пошаље Кијеву оружје, залихе и муницију упркос искључењу нове помоћи Украјини из закона који је Представнички дом усвојио прошлог викенда како би се спречила блокада владе.
Бајден је тражио од Конгреса да одобри још 24 милијарде долара у вези са Украјином, за коју се присталице подршке Кијеву међу републиканцима и демократама надају да би могле да уђу у закон о буџету, а тај захтев је још на чекању.
Пентагон и даље има око 5,4 милијарде долара на располагању коришћењем председничког овлашћења за повлачење средстава, или ПДА, након што је откривено да је у јуну прецењена вредност оружја испорученог Украјини за 6,2 милијарде долара, због грешке у рачуноводству.
Састав следеће рунде помоћи у оружју, за коју се очекује да буде у вредности од 200 милиона долара, се још увек формулише и требало би да буде представљен у среду, на 16. састанку Контакт групе за одбрану Украјине у Бриселу, где ће безбедносна помоћ бити кључна тема, рекли су званичници.
 
Bajden: Sastanak sa Sijem moguć, ali još nije organizovan

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак САД спремају нови пакет помоћи Украјини, детаљи следеће недеље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.