Кина се противи даљем испуштању контаминиране воде из Фукушиме у океан

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2023, 18:51

Кина се противи даљем испуштању контаминиране воде из Фукушиме у океан

Портпарол кинеског министарства спољних послова саопштио је да се кинеска влада чврсто противи почетку друге рунде испуштање пречишћене радиоактивне воде из Фукушиме у океан код обала Јапана. Фото: Танјуг/AP Photo/Ng Han Guan Токијска електроенергетска компанија (ТЕPCO) јуче је саопштила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је започела другу рунду испуштања воде загађене нуклеарном енергијом у Фукушими у океан и да планира да испусти 7.800 тона такве воде у наредних 17 дана.
Као одговор, став Кине о испуштању воде остаје доследан и јасан, пренела је кинеска државна телевизија CCTV.
“Чврсто се противимо овом једностраном потезу Јапана. Понављам да океан припада читавом човечанству. Јапанска влада треба да одговори на све забринутости међународне заједнице, да има пуну, искрену комуникацију са суседним земљама и да на одговоран начин третитра воду контаминирану нуклеарном енергијом“, рекао је портпарол.
Он је додао да међународна заједница треба да инсистира на међународном наџорном аранжману који ће ефикасно и на дуге стазе осигурати да земље у суседству Јапана, као и друге заинтересоване стране, могу суштински да учествују у том аранжману.
 
Fon der Lajen: Proces pristupanja EU je zasnovan na zaslugama

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Кина се противи даљем испуштању контаминиране воде из Фукушиме у океан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.