Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2023, 17:23

Бербок: Охридски споразум нема алтернативу

Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок изјавила је данас да Београд и Приштина морају да се обавежу на имплементацију Охридског споразума, оценивши да „алтернатива не постоји“, преноси Албаниан пост. Фото: AP Photo/Michael Probst Она је, на заједничкој конференцији за медије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са европским комесаром за проширење и суседство Оливером Вархељијем и шефом албанске дипломатије Иглијем Хасанијем, рекла да се у Тирани, на састанку шефова дипломатија у оквиру Берлинског процеса, разговарало и о, како је навела, „српским трупама које су се појавиле“ на административној линији са КиМ, након чега су повучене.
Бербокова је додала да Влада Србије треба да истражи догађај у Бањској од 24. септембра.
„Очекујемо да Србија допринесе расветљавању околности догађаја. Ситуација је толико напета да је НАТО појачао присуство Кфора и јасно стављамо до знања да остајемо на опрезу и да ћемо дугорочно допринети стабилности“, рекла је шефица немачке дипломатије.
Она је навела да је то рекла и током разговора са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем.
„Ови разговори су имали смисла и разумели смо се“, рекла је Бербок.
Sijarto: EU da integriše Zapadni Balkan, oni su potrebniji EU, nego ona njima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бербок: Охридски споразум нема алтернативу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.