Шта боја ваше гардеробе говори о вама

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2023, 13:03

Шта боја ваше гардеробе говори о вама

Психолози су открили симболику најчешћих омиљених боја и шта њихово фаворизовање говори о нечијој личности. Фото: Pexels/Cottonbro studio Иако одело не чини човека, његов избор боје одеће много тога може рећи, судећи према психолозима. Пошто већ знате који су вам омиљени комади и за којом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бојом ћете најчешће посегнути у шопингу, сазнајте шта ваш ормар говори о вама.
Плава – интелигенција и добро ношење са стресом Према психолозима који су истраживали позадину избора боја – плава имплицира позитивне особине као што су склад, поверење, оданост, поузданост, делотворност и интелигенција.
Исто тако симболизује и удаљеност јер је повезујемо с далеким хоризонтом и небом, па постоје индикације да су људи који фаворизују ношење ове боје склонији држању дистанце и задржавању хладне главе у стресним ситуацијама.
Црвена – љубав и опасност Људи који воле да носе црвено обично су врло отворени и екстровертни. Истовремено, жаркоцрвеним одевним комадом можете изазвати праву пометњу па се верује да љубитељке ове боје воле да буду у центру пажње.
Бела – једноставност и оптимизам Ниједна боја не представља чистоћу у толикој мери као бела, зато не чуди то што је између осталих носе лекари. Бела представља наду и пружање помоћи, а људи који најчешће бирају ову боју склонији су оптимизму и стварању блиских односа.
Црна – тајанственост и сензуалност Црна боја је непогрешив избор и прави модни класик који никад није доживео пад популарности. Баш зато је сви имамо у ормару, а они који се од ње тешко одвајају неретко су склонији изградњи својеврсних зидова око себе, приватности и очувању тајанствености.
Исто тако, не треба потцењивати њену дозу сензуалности, каква се најбоље огледа у непролазности мале црне хаљине.
Зелена – стабилност и новац Комбинације у којима доминира зелена боја гарантују ефектан стајлинг с умирујућим нотама које гарантује њена повезаност са симболиком природе.
Делује опуштајуће, зрачи стабилношћу и пружа осећај сигурности, а особе које је често носе остављају утисак успеха и високих прихода, јер је познато то да је зелена и боја – новца!
У преводу, љубитељке зелене боје непрестано расту и крећу се без губитка стабилног тла под ногама.
Prirodni losion koji čisti fleke s kože lica: Pravi se od dva sastojka, imate ih u kuhinji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта боја ваше гардеробе говори о вама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.