Вучић данас на самиту Европске политичке заједнице у Гранади

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Okt.2023, 07:00

Вучић данас на самиту Европске политичке заједнице у Гранади

Председник Републике Србије Александар Вучић данас ће учествовати на Самиту Европске политичке заједнице у Гранади, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима. Фото: Танјуг/Раде Прелић
Како се истиче, на тај скуп позвано је 47 шефова држава и влада, као и председник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Европског савета, председник Европске комисије и председник Европског парламента.
Лидери ће разговарати о унапређењу политичког дијалога и сарадње у циљу јачања безбедности и стабилности на европском континенту, додаје се у саопштењу.
На маргинама Самита у Гранади, председник Вучић имаће низ билатералних сусрета са европским званичницима, међу којима су председник Републике Француске Емануел Макрон, премијер Уједињеног краљевства Велике Британије и Северне Ирске Риши Сунак, председник Владе Грузије Иракли Гарибашвили, председница Владе Републике Исланд Катрин Јакобсдотир, као и високим представник Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозеп Борељ.
Како је саопштено, председник ће учествовати и на округлом столу на тему: „Енергетика, заштита животне средине и борба против климатских промена“.

Вучић поручио грађанима: Главу горе, да се боримо још јаче за нашу Србију

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић данас на самиту Европске политичке заједнице у Гранади се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.